Világításkorszerűsítés

március 10, 2017

 

VILÁGÍTÁSKORSZERŰSÍTÉS

 

ESCO energetikai megoldások

ESCO (Energy Saving Company) szolgáltatásnak nevezzük azt a konstrukciót, amely keretében a szolgáltató valósítja meg a beruházást. A konstrukció lényege, hogy az energia és költségcsökkenést eredményező beruházások előkészítése és lebonyolítása a partner részéről nem igényel pénzügyi ráfordítást.

 

Legmagasabb minőség és megtakarítás

A projekt pénzügyi kereteit egy ESCO társaság biztosítja. Vállalkozásunk szakemberei több évtizedes tapasztalattal, szakértelemmel és a legmagasabb minőségre és megtakarításra való törekvéssel alakítják ki ajánlataikat. Partnerünk a szerződés futamideje alatt elért megtakarításaiból téríti meg az energetikai szolgáltatás költségeit cégünk felé.

 

Csökkentse költségeit és fedezze beruházásait megtakarításaiból

Ez az üzleti modell olyan megoldást kínál, amely keretében a energetikai korszerűsítés elvégzése után, partnerünk jelentős költségcsökkenést tud elérni.

 

ESCO energetikai szolgáltatás

 image007

 

Az ESCO energetikai megoldás előnyei

Az ESCO modell megoldást kínál olyan esetekre, amikor az energiahatékonysági célok eléréséhez szükséges pénzügyi források nem állnak rendelkezésre. Az ESCO lehetőséget nyújt a szerződő felek közötti, az energia megtakarításból eredő eredménymegosztásra is, így az új rendszer pénzügyi előnyeit a megrendelő az első pillanattól kezdve élvezheti. A futamidő megállapításánál feltétlenül figyelembe kell venni az új rendszer szolgáltatási díját (beleértve az üzemeltetés és karbantartási költségeket is), melynek értéke lehetőleg ne haladja meg a korszerűsítés előtti állapot összköltségét.

 • Nem igényel pénzügyi forrást a megrendelő részéről
 • Garantált energia megtakarítás
 • A korszerűsítés nem jelent beruházást a felhasználó számára
 • Tervezhető, havi díjas szolgáltatás
 • Nincs közvetlen karbantartási és üzemeltetési költség
 • Termék garancia a futamidő végéig
 • A megtakarítás mértékéből meghatározott arányban osztoznak a partnerek, így az ESCO cég érdekelt a minél nagyobb megtakarítás elérésében (win-win modell)

 

ESCO energetikai szolgáltatás feltételei

A szolgáltatási szerződés legfontosabb pontjai:

 • Szolgáltatás díja
 • Üzemeltetés/karbantartás feltételei
 • Korszerűsítés során használt eszközök tulajdona
 • Garancia szabályozása
 • A futamidő lejárta utáni eszközök átadásának feltételei
 • Termékbiztosítás

 

A futamidő megállapításánál feltétlenül figyelembe kell venni az új, korszerűsített rendszer szolgáltatási díját (beleértve az üzemeltetés és karbantartási költségeket is), melynek értéke lehetőleg ne haladja meg a korszerűsítés előtti állapot összköltségét.

Az ESCO innovatív üzleti modellje lehetőséget nyújt a szerződő felek közötti, az energia megtakarításból származó eredménymegosztásra is, így az új rendszer pénzügyi előnyeit a megrendelő az első pillanattól kezdve élvezheti.

A szolgáltatói szerződésben vagy egy különálló kiegészítő szerződésben rögzíthetők azok a feltételek, amelyek figyelembevételével a megrendelő a futamidő végén élhet vételi jogával.

 

Energiahatékonyság és megtakarítás

A Greenvestment Kft. ESCO energiahatékonysági beruházás szolgáltatása megoldást kínál vállalkozásoknak, szervezeteknek, hogy csökkentsék kiadási költségeiket úgy, hogy a régi és elavult világítástechnikai eszközeiket, újabbakra és innovatívabbakra cseréljék. Az ESCO energiahatékonysági megoldásoknak az a célja, hogy javítsák az energiafelhasználás hatékonyságát, csökkentsék az üvegházhatást és pozitív hatással legyenek a vállalkozásra és környezetére.

 

Az energiahatékonysági projekt alapjában véve 4 fő egységre bontható

1. Energetikai felmérés

Első lépésben a Greenvestment Kft. szakemberei különböző adatokat gyűjtenek be, a legmodernebb és innovatívabb eszközökkel meghatározzák a teljes energiahatékonyság mértékét. Megvizsgálják a meglévő rendszer állapotát energiahatékonysági szempontból. Felmérjük egy új energiahatékonysági rendszer tervezéshéz szükséges paramétereket.

3. Kivitelezés

Az energiahatékonysági szolgáltatás következő lépésében a mérnökeink kiválasztják a legjobb minőségben és leggyorsabban megtérülő megoldásokat. A tervezéstől a megvalósításig kulcsrakész megoldást adunk.
Cégünk teljes felelősségbiztosítással és minden szükséges eszközzel és jogosultsággal rendelkezik a kivitelezést illetően is.

2. Tervezés

Az energetikai felmérésből származó adatok alapján kollégáink meghatározzák a fejlesztéshez szükséges eszközök és kellékek mennyiségét. Ebben a fázisban részletesen megismertetjük és dokumentáljuk ügyfeleink számára a szükséges lépéseket a legmagasabb és legnagyobb mértékű megtakarítás eléréséhez.

4. Karbantartás és teljes üzemeltetési szolgáltatás

A Greenvestment Kft. ESCO energetikai hatékonysági megoldásainak az egyik legnagyobb előnye az, hogy megbízóink részére a maximális megtakarítást nyújtuk a legnagyobb kényelem mellett.
Mérnökeink a szolgáltatási szerződés teljes futamideje alatt elvégzi a beruházáshoz kapcsolódó összes üzemeltetési és karbantartási  tevékenységet.

 

Feszített fólia

LED csillagos égbolt

 

Világítástervezés

Kérdés merült fel Önben? Lépjen kapcsolatba velünk!

 

Kapcsolat

Print and more Kft.

info@printandmore.hu

Név (kötelező)

Email (kötelező)

Tárgy

Üzeneted

 

Gyakran Ismételt Kérdések

ESCO energiahatékonysági beruházásokkal kapcsolatban feltett gyakori kérdések és válaszok.

1. Miért éri meg ESCO konstrukciót választani beruházási hitel helyett?

A pénzügyi szervezeteknek nincs tapasztalatuk az energetikai számításokon alapuló kockázat vállalásról, ezért előfordulhat, hogy a kockázati felár magas. Az igénybevevő partnernek az ESCO konstrukció nem érinti a tőkeszerkezetét és a banki hitelállományát. Az ESCO konstrukció dinamikus, elszámolási időszakonként a szolgáltatási díj számításánál figyelembe vesszük a változó fogyasztást, az energiaárakat és az esetlegesen változó üzemidőt.

2. Kinek lehet előnyös a konstrukció?

Ahol magas a beépített teljesítmény és a működési idő:

 • legalább 3000 négyzetméter
 • legalább 8 éves létesítmény
 • legalább 10 óra/nap működési idő
 • épület funkciója:
 • gyártó csarnokok
 •  ipari telephelyek és létesítményeik
 •  bolti eladóterek
 • közvilágítási rendszerek

3. Mi történik, ha változik a villamosenergia vagy a földgáz egységára?

Mivel az ESCO konstrukció megtakarítás alapú, ezért az elszámolás is követi az energiaárak alakulását.

4. Ha az érintett fogyasztási helyen növekszik az üzemidő (pl.: két műszakról háromra váltás), hogyan változik a megtakarítás mértéke?

Ebben az esetben az elszámolás alapja a korszerűsítés előtti állapot a jelenlegi működési időre számolva. Ilyenkor növekszik a szolgáltatási díj, ellenben ezzel együtt csökken a szolgáltatási időszak futamideje.

5. Mi történik, ha lejár a szolgáltatási szerződés? Mi történik abban az esetben?

Az eszközök és energetikai rendszerek átkerülnek a fogyasztó tulajdonába. Innentől kezdve nincs szolgáltatási díj és a technológiai korszerűsítésből adódó megtakarítás 100%-a a fogyasztónál marad.

6. Általánosságban mekkora futamidővel érdemes számolni?

A kezdeti futamidőt előzetes energetikai számítások alapján kalkulált megtérülési idő határozza meg. Jellemzően az ESCO konstrukciók 5 és 20 év közé esnek.

7. Előfordulhat, hogy egy ESCO konstrukció bevezetése esetén már a beruházást követően azonnal részesül a fogyasztó a megtakarításból?

Természetesen. Amennyiben a megtérülési számítások kedvezőek, több futamidejű konstrukciót is tudunk ajánlani, ahol már a kezdetektől részesül a fogyasztó a megtakarításból.

 

greenvestment_logo

A Print and more Kft. ESCO partnere: www.greenvestment.hu.